Trajanje Boje kod Japanske Metode Iscrtavanja Obrva

Ukoliko razmisljate o japanskoj metodi iscrtavanja obrva a jos uvek niste u potpunosti sigurni, najbolje je da se konsultujete sa nekim ko je strucan ili odgovor na neka pitanja pronadjete u ovom tekstu.

Stanje koze je jedan od bitnijih ako ne i najbitniji faktor pre nego odete na tretman japanskog iscrtavanja. Postoji tip koze koji je problematican i morate dobiti misljenje strucnog lica kako biste bili sigurni da li je ovo za Vas ili ne. Ukoliko imate problematicnu ili masnu kozu koja ne moze da primi pigment koji se u ovoj metodi koristi, ono sto moze da Vam se dogodi jeste izostanak vrhunskog rezultata nakon tretmana.

Trajanje pigmenta

Ukoliko imate izrazito masnu kozu budite spremni na cesce korekcije nego druge osobe sa normalnim tipom koze.

Kod veoma tanke koze ili gde u predelu obrva postoje izrazeni kapilari i crvenilo boja ce se veoma slabo odrzati.

Ukoliko se japanska metoda iscrtavanja obrva vrsi preko stare tetovaze boja ce u ovom slucaju biti veoma diskutabilna, kao i njeno trajanje naravno. Priblizno savrsen rezultat dobice se jedino ako je u pitanju veoma stara tetovaza prilicno izbledela i naravno ukoliko je rec o korektnom obliku.

Ovu metodu nije moguce primeniti ukoliko klijent zahteva poprilicno tanke obrve. S obzirom da je ovde rec o formi dlacica koje se formiraju i prilagodjavaju Vasim obrvama tanke obrve je nemoguce izvesti ovom metodom.

Skroz obrijane obrve takodje mogu biti problematicne jer je koza cestim tretiranjem na taj nacin potpuno promenjena.

Ovo su samo neki od razloga koji mogu uticati na kvalitet iscrtanih obrva japanskom metodom i kvalitet boje. Zbog toga kao i mnogih drugih faktora ne moze se sa sigurnoscu tvrditi koliko ce Vam obrve iscrtane japanskom metodom trajati.

U dosadasnjem iskustvu moze se reci da postoje klijenti kojima je boja pocela da bledi nakon nekoliko meseci a postoje i osobe koje za osvezavanjem boje nisu imale potrebu ni nakon godinu dana, sto jasno govori da je sve individualno, od osobe do osobe.

U teoriji, najvecim neprijateljem po ovu japansku metodu smatra se masna koza. Sto se tice drugih spoljasnjih faktora sto zavisi iskljucivo od klijenta, na prvom mestu je koliko cesto odlazite u solarijum ili se izlazete suncu sto ce obrve u velikoj meri posvetleti i izgubice se njihova definicija.

Kod mladih devojaka sa svetlim tenom ili problematicnom i masnom kozom problem sa sto duzim zadrzavanjem boje bice prisutan samo dok ne dodje do stabilizacije pigmenta pod kozom. Vec nakon uradjenih par korekcija nesto brze gubljenje pigmenta ce se znatno umanjiti.

Kod dama srednjih godina i nesto starijih ovaj problem je potpuno iskljucen jer se uglavnom radi o osobama sa suvljom i zrelijom kozom kod koje je regenerisanje sporije, tako da se moze dogoditi da na korekciju mogu doci i nakon jedne godine pa cak i nakon duzeg vremenskog perioda.

Zastitni faktor je narocito neophodan ukoliko ste izlozeni suncevim zracima ili zelite otici u solarijum. Nije dovoljno samo da Vam se uradi tretman kako biste imali dugotrajne i lepe obrve, ipak je neophodno da im i Vi nakon tretmana pruzite odredjenu negu.