Oblikovanje Obrva Japanskom Metodom

Japansko iscrtavanje obrva je trenutno jedan od najpopularnijih tretmana koji se svakodnevno obavlja u svim kozmetickim kucama. Ova izuzetno popularna metoda ulepsavanja obrva svrstava se u trajni make up, sto Vas oslobadja svakodnevnog koriscenja olovke za iscrtavanje i moze vizuelno promeniti Vase lice i pogled. Ono sto treba spomenuti jeste da je u pitanju popunjavanje nedostataka vasih prirodnih obrva kao i oblikovanje Vaseg lica.

S obzirom da se radi o metodi koja potice iz istocnih zemalja veoma je vazno da za ovu uslugu angazujete osobu sa sertifikatom a ne nekoga ko je ceo postupak ove metode ucio iz raznih tutorijala sa you tube-a.

Zbog cega je vazno da osoba koja radi metodu japanskog iscrtavanja obrva bude iskusna?

Ukoliko se postupak japanske metode od pocetka do kraja ne isprati na pravi nacin i obrve iscrtaju pogresno one se nakon toga ne mogu ispraviti. Pored toga lice moze dobiti potpuno drugaciji izgled od onog koji bi trebalo, a da ne govorimo kako losa boja obrva moze delovati na Vas ten.

Prednosti japanske metode:

U ovoj metodi sve se zasniva na popunjavanju nedostataka i eventualnim malim promenama u obliku koje ce se naravno prilagoditi Vasem licu. Sve sto je preterano i ne prati odredjene linije lica nije dobro, jer takve obrve izgledaju potpuno vestacke. Prednosti ove metode su upravo taj prirodan oblik odnosno izgled obrva maksimalno uklopljen sa Vasim obrvama. Kod osoba sa bilo kakvim oziljkom u predelu obrva japanska metoda  pruza apsolutno eliminisanje ovakvog nedostatka. Da ne govorimo koliko ovaj tretman moze biti od koristi osobama koje su iz nekog razloga potpuno izgubile svoje prirodne obrve.

Odredjivanje oblika obrva:

Ako ovu metodu uporedimo sa klasicnim tetoviranjem obrva razlika je odmah uocljiva. Za japansko iscrtavanje koristi se boja prilagodjena vec postojecim dlacicama dok kod tetovaze to i nije bas takav slucaj. Iz tog razloga tetovirane obrve mogu izgledati poput flomasterom nacrtane a japanska metoda pruza lep i prirodan izgled.

Detaljna priprema obuhvata precizno iscrtavanje i premeravanje lica kako bi obrve bile podjednake debljine i oblika.

Pravila pri oblikovanju:

Da li ste pravilno oblikovali Vase obrve? Sada cemo Vam u nekoliko pravila objasniti kako to da ucinite na pravi nacin.

  • Prvo odredite gde Vam pocinju obrve a to cete uraditi tako sto cete olovku prisloniti uz nosnu kost. Na mestu gde olovka sece deo lica kod obrva tu treba da pocnu obrve.
  • Da biste dosli do pravilnog luka obrva olovku stavite na ivicu nosa u donjem delu i gornji deo olovke ka obrvama pomerite da ona prelazi preko zenica.
  • Poslednje pravilo je ustvari zamisljena tacka koju dobijate pomeranjem olovke ka spoljasnjem uglu oka i ona zapravo odredjuje gde bi pravilne obrve trebalo da se zavrsavaju.

Pokusajte, veoma je jednostavno a korisno!

Da li je trudnicama dozvoljeno da na ovakav nacin ulepsaju svoje obrve?

Trudnice nazalost spadaju u onu grupu kojima nije preporucljivo da se podvrgnu ovom tretmanu. Razlog su prvenstveno pojacani hormoni, jer se moze desiti da koza u predelu obrva ne primi boju. Za sve ostale ova metoda je apsolutno dozvoljena i potpuno bezopasna.