Kako Ukloniti Japanske Obrve?

Pre svega treba pojasniti da li je metoda japanskog iscrtavanja obrva zaista opasna ili nije, a zatim se pozabaviti eventualnim greskama koje se mogu javiti. Akcenat prvenstveno moramo staviti na sve ono sto se tice naseg zdravlja, i u tom slucaju u razmatranje odmah uzmemo higijenske uslove salona odnosno mesta u kojem ce nam raditi ovaj tretman.

Zbog toga se savetuje da ovaj tretman nikako ne zakazujete putem telefona sve dok se detaljno ne raspitate o svemu sto je vazno, odete do odredjenog salona u kojem planirate ovaj tretman i proverite da li je sve sterilno kao i da li je osoba koja to radi dovoljno strucna. Ako su svi uslovi zadovoljeni onda se ne treba plasiti da ce Vam ova metoda doneti bilo kakvu zdravstvenu komplikaciju.

Ukoliko svoje lice prepustite nestrucnim rukama to ce dovesti do estetskih gresaka, odnosno oblika i izgleda obrva koje ne odgovaraju Vasem licu ili su uradjene na potpuno pogresan nacin. U japanskoj metodi iscrtavanja obrva bilo je mnogo slucajeva gde su se dlacice iscrtavale u suprotnom smeru od rasta prirodnih obrva ili neravno, sto dovodi do katastrofalno loseg rezultata i izgleda.

Uklanjanje trajne sminke

Pre same odluke da trajnu sminku uklonite sa svog lica imajte u vidu da je to jedino moguce u kozmetickom salonu, sto znaci da Vi sami to kod kuce nikako ne mozete izvesti.

Obrve iscrtane japanskom metodom ne mogu da se obrisu kao sto ste to radili dok ste ih svakodnevno iscrtavali olovkom pa na kraju dana brisali tuferom. Boju obrva iscrtanih ovom metodom ne mozete ni jednim sredstvom ublaziti ma sta naneli na njih i cime god ih uporno trljali ne bi li ste je skinuli. Boja je pod kozom, nemoguce je njen intenzitet na taj nacin ublaziti. Sve ovo je jako vazno kako biste unapred znali sve ono sto zapravo cini japansku metodu.

Trajna sminka u teoriji se jedino moze skinuti uz pomoc lasera, sto u odnosu na cenu samog tretmana iziskuje mnogo vise novca, na sta u startu morate biti spremni. Pored toga laser moze ostetiti kozu i vrlo je moguca pojava oziljaka.

Skidanje laserom trajne sminke oko usana moze dovesti do toga da prvobitna boja jos vise potamni  i onda treba da prodje i po par meseci da bi doslo do potpunog neutralisanja boje.

Kada je rec o obrvama ukoliko ste se ipak odlucili za skidanje trajne sminke laserom budite spremni na to da mozete u potpunosti izgubiti Vase prirodne obrve odnosno dlacice.

O skidanju trajnog ajlajnera na ocnim kapcima da i ne govorimo, koliko samo moze biti kobno po Vase oci odnosno vid.

Svesni smo svi savremenog tempa zivota i koliko je vazno da budemo organizovani i sve svoje obaveze u toku dana uspesno zavrsimo a uz sve to i da izgledamo sredjeno i fino. Trajna sminka je zaista korisna svim damama koje nemaju vremena za preterano doterivanje i sminku ali pre nego se odlucite za bilo kakvu korekciju na licu ili telu prvenstveno dobro razmislite o svemu tome a zatim se prepustite iskljucivo strucnim osobama.