Japansko Iscrtavanje Obrva Odrzavanje

Sigurno ste vec culi ili citali o japanskoj metodi iscrtavanja obrva, metodi kojoj se podvrglo veliki broj zena pa cak i u poslednje vreme sve veci broj muskaraca. Takodje ste sigurno videli bezbroj fotografija na internetu ili u salonima gde su uslikane obrve pre i nakon tretmana. Razlika je zaista ocigledna.

Specifican nacin iscrtavanja obrva gde se boja tankim nozicima ubacuje pod kozu i stvara efekat prave dlake ovu metodu svakako izdvaja od drugih. Ubacivanje boje se vrsi pod prvim slojem koze i moze da traje od nekoliko meseci pa cak i do godinu dana pre nego dodjete na korekciju. Ono sto se preporucuje nakon tretmana jeste manja korekcija nakon 30 dana ukoliko je potrebno dodati jos neku dlacicu ili popraviti deo koze koji nije dobro prihvatio pigment kao i da se boja ucvrsti kako bi Vam sto duze trajala.

Kako odrzavati obrve nakon tretmana?

Kada se celokupan tretman japanskog iscrtavanja zavrsi, na obrve se nanosi neki od umirujucih gelova kako bi se iritirana koza ohladila i sto pre umirila. Narednih nekoliko dana veoma je vazno da ova regija bude vlazna tako da je nanosenje biljne kreme nekoliko puta u toku dana obavezno. Pojava krastica kao i osecaj blage zategnutosti u ovoj regiji je potpuno normalna pojava i reakcija, tako da ne treba brinuti. Krastice nikako nemojte dirati i nasilno skidati sa koze vec pustite da se osuse i one ce same otpasti.

Da li je boja koja se unosi pod kozu stetna?

O ovome postoji dosta spekulacija a istina je da je stetnost boja potpuno iskljucena jer je rec o pigmentima koji u svom sastavu sadrze gvozdje, oksid i jedinjenja cija se baza zasniva na ugljeniku, zapravo svemu onome sto svako od nas vec ima u svom telu. Strogi standardi, sterilni uslovi i pravilna nega obrva nakon tretmana su osnovna i jedina pravila koja ovu metodu cini uspesno obavljenom i bezopasnom. Za brigom o stetnim dejstvima, kontraindikacijama i sl.  zaista nema potrebe.

Kod osoba koje imaju jako osetljivu kozu moze se pojaviti blagi otok sto ce se vrlo brzo povuci i umiriti. U toku tretmana moguce je koriscenje i analgetika kako bi se ublazila bol. Ovo naravno vazi za ekstremno osetljive osobe.

Posebna nega je kao sto smo vec napomenuli neophodna neko vreme nakon tretmana, obicno do 10-ak dana, kod nekih osoba mozda nesto duze, u zavisnosti od osetljivosti koze.

Vazno:

Nakon tretmana japanskog iscrtavanja obrva nije pozeljno ici na tretmane lica i izlagati se vodenoj pari kao i hloru iz bazena. Na tretirano mesto nikako nemojte stavljati neko od kozmetickih sredstava vec samo kremu koju ste dobili za negu nakon tretmana. Sve ovo je prosto neophodno sve dok ne dodje do potpunog oporavka tretirane koze. Nega obrva Vam svakako moze pomoci u sto duzem trajanju i oblika i boje.