Japanska Metoda Iscrtavanja Obrva – Pitanja i Odgovori

Jedno od pitanja koje se postavlja jeste kakav je to prirodan oblik obrva koji se u poslednje vreme sve vise trazi i na sta se konkretno misli kada se kaze prirodne obrve?

To su ako gledamo logicki, obrve sa kakvim smo se rodili, bile guste ili redje, mozda cak i spojene, svetlije, tamnije  itd. Da li zaista postoji neka dama koja svoje tako prirodne obrve cuva poput nebrusenog dijamanta i  nikad ih nije makazicama kratila ili cupala pincetom? Verujemo da postoje i da su zaista nebruseni dijamanti, kao i da su osobe sa takvim obrvama veoma retke. Da li se bas takve obrve traze ili je pod pojmom prirodno nesto drugo u pitanju?

Na putu od tako neobradjenog, netaknutog  do savrseno izbrusenog dijamanta i obrva kakvim se u danasnje vreme mogu nazvati prirodne, dobro sredjene i lepe obrve  preplicu se umetnost i matematika, u nekoliko faza ili koraka a evo i na koji nacin:

  • U prvom koraku je veoma vazno rekonstruisati prirodan izgled obrva gde se prati citava fizionomija lica i ceona kost tj. njen oblik. Verujemo da cete kao i mnoge druge dame koje su godinama cupale i iscrtavale obrve i potpuno izgubile viziju o njihovom stvarnom izgledu i obliku, biti veoma iznenadjene kada ponovo vidite autenticni oblik Vasih obrva od pre.
  • U drugom koraku vrsi se iscrtavanje obrva japanskom metodom.

Na sta posebno treba obratiti paznju pre nego sto se odlucimo za japansku metodu iscrtavanja obrva?

Iako je pitanje krajnje jednostavno, do odgovora mozda nije bas uvek tako lako doci. Zena pre svega mora biti odlucna u onome sto zahteva, a pored toga zahtevi moraju biti realni. U pitanju je trajna sminka koja se ukoliko se ona nakon svega predomisli tj. pokaje sto je to uradila, ne moze tek tako skinuti ili obrisati poput olovke. Takodje postoje slucajevi kada dama dodje sa fotografijom neke popularne glumice ili druge javne licnosti i kaze: Ja zelim bas ovakve obrve sa slike! To je zaista nemoguce s obzirom na vec pomenutu fizionomiju odnosno oblik lica sa kojim se one moraju uklopiti kako bi izgledale pravilno i prirodno. Tri stvari koje su najvaznije u celom postupku jeste da ste pronasli proverenu osobu koja ce Vas na ovaj nacin ulepsati, da su uslovi sterilni i da ne zahtevate nemoguce. Kada ste opusteni i prepusteni strucnom licu pozitivan rezultat ne moze izostati. Jedna od najvecih prednosti japanske metode iscrtavanja obrva je svakako ta priprema gde Vi vec tada mozete videti kako ce one izgledati kada se ceo postupak zavrsi.

Koliko traju obrve iscrtane japanskom metodom?

Trajanje pigmenta koji se ubacuje ispod tankog sloja koze kao i njegov intenzitet ili jacina boje zavisi od dosta faktora pa se zbog toga i ne moze tacno odrediti o kom vremenskom intervalu je rec. Tip koze ima najveci uticaj na trajanje obrva, jer masna koza ne prima tako dobro pigment pa su neophodne i cesce korekcije.