Greske kod Oblikovanja Obrva

Da li i Vi i pored mnogih uputstava i gomile pregledanih tutorijala i dalje vodite pravu malu bitku sa ulepsavanjem lica i sminkanjem. Niste jedini, verujte! Kod mnogih dama je takav slucaj. Medju najtezim stvarima u kompletnom ulepsavanju lica za mnoge je sredjivanje obrva.

Odlazak u kozmeticki salon na razne tretmane lica pa i sredjivanje obrva je idealno resenje, ali hajde da se pozabavimo onim sto veoma cesto a sto je jos gore i cesce potpuno nepravilno radimo kod kuce.

Ukoliko jos niste savladali vestinu ulepsavanja obrva evo nekoliko korisnih saveta koji Vam mogu pomoci.

Sada je pravi trenutak da ispravite ili barem pokusate da ne ponavljate nesvesne, ucestale greske dok sredjujete Vase obrve:

Uredne obrve

Kod izrazito gustih obrva veoma je vazno da ih redovno cupate i ako je neophodno skratite one dlacice koje strce. Jedino tako cete uvek imati lepe i uredne obrve. Pored tankih makazica koje sluze za sisanje, dobro je da imate i mali cesalj koji Vam moze pomoci u rascesljavanju zamrsenih dlacica i jos pravilnijem oblikovanju. Ukoliko zelite da fiksirate obrve, mozete koristiti gel koji ce Vam u tome savrseno pomoci i obuzdati svaku neposlusnu dlacicu.

Ne preterujte sa cupanjem obrva

Najcesci problem kod vecine zena jeste nepravilno odnosno preterano cupanje obrva. Vrlo cesto se desava da se iscupa mnogo vise dlacica nego sto je to potrebno. Kod previse stanjenih obrva oci ne dolaze toliko do izrazaja i lice deluje umorno. Jako tanke obrve su nekada bile popularne sada je u trendu nesto deblji izgled obrva koje izgledaju mnogo prirodnije i lepse.

Obrve iscrtane olovkom

Boja obrva je veoma vazna, narocito ako ih oblikujete odnosno iscrtavate olovkom. Najveca greska je ukoliko se za iscrtavanje obrva koristi pogresna nijansa olovke. Obrve koje su previse tamne nacinice da Vase lice izgleda bledo. Boju olovke treba prilagoditi u odnosu na Vas ten.

Sta je podjednako vazno kod oblika obrva bilo da je u pitanju iscrtavanje olovkom ili japanska metoda iscrtavanja obrva?

Strucnjaci iz oblasti estetske kozmetologije kazu da se usne i obrve smatraju najmocnijim oruzjem u neverbalnoj komunikaciji.

Obrve sa previse spustenim lukom

Sa ovakvim izgledom obrva mnogi grese, tako da ako ste i Vi jedna od tih, znajte da niste jedine.

Luk obrva treba da prati slepoocnu kost odnosno njenu liniju, a najveca greska se pravi kada se ta linija spusti prema kapcima. Sa ovakvim izgledom obrva pogled ce Vam biti pomalo tuzan a lice delovati izmoreno.

Saveti:

Kada sami iscrtavate obrve dobro pogledajte da li su one jednake duzine i debljine i trudite se da izgledaju sto slicnije Vasem prirodnom obliku. Sa bojom nikako ne preterujte i pre iscrtavanja trudite se da uvek budu uredno iscupane i podsisane. U tom slucaju tesko da cete napraviti neku gresku.